dinsdag 25 mei 2010

Fotofestival Epe, dat mag in de krant!

Wat als klein idee begon, is inmiddels uitgegroeid tot een festival van formaat. Het Fotofestival Epe heeft inmiddels het maximum aantal voorinschrijvingen bereikt. Dat hadden we als organisatoren niet verwacht! En altijd leuk: afgelopen zaterdag hadden we een groot artikel in de krant.

Hieronder een samenvatting van het bewuste artikel:

EPE - FotoFestival Epe. De naam klinkt als een klok. Alsof het al jaren bestaat. Maar niets is minder waar. FotoFestival Epe beleeft zaterdag 29 mei zijn primeur. Toch is de belangstelling al op voorhand zo groot dat het festival geslaagd lijkt nog voordat het begint.

Tijdens het festival is een expositie te zien van fotografen Joop Luimes, Liesbeth van Asselt en Martin Hogeboom, het drietal dat het evenement organiseert. Maar belangrijker is wat er allemaal te doen is. De hele dag zijn er workshops en activiteiten voor mensen die graag fotograferen.

Op voorinschrijving zijn al vijfhonderd workshopplaatsen vergeven aan 250 belangstellenden. Vanwege de grote toestroom van belangstellenden is de voorinschrijving gestopt. "We willen spontane bezoekers op de dag zelf ook graag gelegenheid geven een workshop bij te wonen," stelt het drietal.

Natuurfotograaf Liesbeth van Asselt, portret- en reportagefotograaf Joop Luimes en reclame- en bedrijfsfotograaf Martin Hogeboom hebben de handen ineen geslagen. De drie beroepsfotografen uit Epe hebben contact gezocht met Museumboerderij Hagedoorns Plaatse, waar het festival gehouden wordt.


Op het FotoFestival Epe kunnen mensen in één dag leren een betere foto te maken. Wat we willen is de passie voor fotograferen delen. Delen met collega-fotografen en met hobbyfotografen."

Het festival gaat zaterdag 29 mei om 10.15 uur van start en duurt tot 17.00 uur (terrein vanaf 9.30 uur open voor inschrijving voor de workshops voor mensen die zich niet voorinschreven), en vindt plaats bij Museumboerderij Hagedoorns Plaatse, Ledderweg 11, entree 9 euro. http://www.fotofestivalepe.nl/

Bovenstaand artikel is (in uitgebreidere vorm) geschreven door Hemmy van Reenen van de Stentor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten