donderdag 26 november 2009

Fotografie in Parijs

Afgelopen weekend waren we met 18 fotografen in Parijs voor Paris Photo, een tentoonstelling in het Louvre waar een topselectie van galeries en uitgevers uit de hele wereld werk van de fotografen uit hun stal laten zien.

Het was verbazingwekkend om te zien hoeveel mensen er op deze tenstoonstelling af komen. Daar kunnen we met onze Nederlandse festivals als Noorderlicht en Naarden alleen maar van dromen! Die verbazing neemt nog toe wanneer je het getoonde fotowerk ziet. De meeste fotografen binnen onze groep waren zeer teleurgesteld over de kwaliteit ervan. Positieve uitzondering waren wat mij betreft een paar Japanners die zeer gedurfd en minimalistisch werk lieten zien (ik vergat hun naam op te schrijven) en Nick Brandt: http://www.nickbrandt.com/. Wat een prachtige dierenfoto's maakt die man!

Nou is Parijs natuurlijk absoluut geen verkeerde plek om te fotograferen, dus verlieten we de tentoonstelling en gingen we zelf aan de slag met avondfotografie. We waren positief verrast door de resultaten. Onderstaande foto is het onbewerkte RAW-beeld terwijl het bijna een HDR-beeld lijkt. Het enige wat ik in de RAW-converter gedaan heb, is wat verscherpen om de onscherpte die per definitie ontstaat bij beelden uit een digitale camera op te heffen.


Ook de volgende avond zijn we in de weer geweest met avondfotografie, en wel tijdens "het blauwe uurtje". Gedurende korte tijd zijn natuurlijk licht en kunstlicht dan met elkaar in evenwicht, wat eigenlijk altijd mooie foto's oplevert. In dit geval fotografeerde ik met een lange sluitertijd op een straathoek bij de Notre Dame.


Behalve 's avonds fotografeerden we natuurlijk ook overdag, vooral La Defense was geliefd:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten