zondag 4 april 2010

Workshop roofvogelfotografie

Gisteren gaf ik mijn eerste fotografiieworkshop van het seizoen weer: het fotograferen van jonge wilde zwijntjes. Tenminste, dat was de bedoeling!Door de koude winter zijn de jonge zwijntjes later dan gebruikelijk geboren. Komen ze normaal zo rond half maart ter wereld, toen ik woensdag 31 maart op de beoogde locatie ging kijken waren er nog geen jongen te zien. Tja, de natuur laat zich niet dwingen. Maar wat doe je als workshopbegeleider als je fotografie onderwerp het af laat weten?


Als alternatief vond ik wel jonge zwijntjes in Park Berg en Bos, maar die verblijven altijd achter gaas en dat is natuurlijk minder leuk! Bij Het Aardhuis bleek men tijdens mijn workshop een roofvogelshow te geven. Daarvoor gaan bij de meeste fotografen de handen wel op elkaar, dus gelukkig had ik hiermee nog een alternatief gevonden.


Toen we zaterdag aankwamen, bleken er die nacht 7 zwijntjes te zijn geboren. Voor ons net te laat, want zo kort na de geboorte blijven ze nog lekker warm bij mama in het nest. Dus gingen we eerst richting roofvogelshow. Wat een mooie foto's konden we daar maken!Daarna dan toch nog maar even naar Park Berg en Bos voor de jonge zwijntjes. Het bleek moeilijk te zijn om ze goed voor de lens te krijgen. Maar uiteindelijk ook daar toch een paar leuke plaatjes gemaakt.

Bij de nabespreking bleken de mooiste foto's toch tijdens de roofvogelshow gemaakt te zijn. Voor mij reden om een workshop roofvogelfotografie te organiseren op 12 juni a.s. Deze workshop zal plaatsvinden in Zevenaar. Inschrijven kan via mijn website http://www.stapfoto.nl/. Hopelijk maken we dan net zulke mooie platen als gisteren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten